Tjenester

Hvilke tjenester Papirarkivet kan tilby:

Klargjøring av arkiv: Papirarkivet tilbyr klargjøring av arkiver for bortsetting og avlevering. Dette inkluderer prosessen fra ordning/systematisering og registrering til endelig etikettering av arkivene. Arkivene kan også pakkes og transporteres hvis det er ønskelig. En avtale om klargjøring kan gjøres ved at en viss mengde arkiver eller et bestemt arkiv klargjøres til en forhåndsavtalt pris. For spesielt problematiske arkiver hjelper vi til med å avklare situasjonen og finne fram til løsninger. Klargjøring kan gjøres hos kunden eller hos Papirarkivet.

Kartlegging: Det er ofte lurt å kartlegge arkivbestanden før man systematiserer den. Det kan spare mye tid i etterkant. Noen argumenter for kartlegging er lite tilfredsstillende periodisering, lokalisering av arkiver i flere rom og blanding av arkivskapere. Det er lettere å planlegge arbeidet hvis man har en grov oversikt over arkivbestanden.  En etat kan på den måten også planlegge tids- og ressursbruken bedre, og endel arkiver kan ofte kasseres etter kartlegging.

Veiledning/hjelp til selvhjelp: Papirarkivet kan hjelpe til med å veilede i hvordan man håndterer store arkivbestander. Det er ofte vanskelig å vite hvordan man skal gripe dette an. Arkivene kan for eksempel være lokalisert i flere rom, rekkefølgen er tilfeldig, periodiseringer er uavklarte, tidligere avleveringer kan være helt eller delvis gjennomført osv. Vi kan hjelpe til med å sortere ut oppgaver slik at organisasjonen kan gjennomføre resten av jobben selv.

Arkivene kan også bestå av spesielle arkivdeler. Eksempler på dette er tegninger, kart og fotografier. Disse krever spesiell emballering og oppbevaring. Det kan også være mye bevaringsverdige trykksaker, aviser ol i arkiver. Vi kan hjelpe med å avklare disse spørsmålene slik at organisasjonen kan gjennomføre mange av disse tingene selv. 

 

Formidling: Vi kan finne frem smakebiter og slik vise hva arkivet faktisk inneholder. Dette for å vis hvilke verdier det har både rent kulturhistorisk men også som kilde. Det kan også være en ide og vise at det har dokumentasjonsverdi i forhold til rettgheter eller andre ting.

Kurs/opplæring: Papirarkivet tilbyr også kurs for hvordan man skal ordne arkiver. Dette kan skreddersys og vare 1-2 dager. Det kan også inkludere registrering i registreringsprogrammet Asta, Word eller annet program som organisasjonen bruker. Det kan innbefatte teori og praksis etter eget ønske.

Foredrag: Vi kan også lage et kort foredrag som viser hva et arkiv inneholder og hvordan man finner fram til de riktige dokumentene, sakene og protokollene.

Hjelp med private arkiver: Vi kan også ta på oss å gå gjennom private arkiver for enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner som gjerne vil ha noe av arkivet sitt i orden til et jubileum eller bare ryddet og satt bort i ordnet stand.

Bevaring og kassasjon: Papirarkivet tilbyr å lage en oversikt over hva etaten din kan kassere eller må bevare. Dette er hensiktsmessig å gjøre før man setter igang med avleverings- eller bortsettingsarbeidet. Kassasjon og arkivbegrensing kan også gjennomføres underveis i ordningsarbeidet, men det krever at arkivene er oversiktlige og at rekkefølgen følger arkivnøkkel eller annet ordningsprinsipp.

Befaring og priser: Befaring for se på arkiver, møter for å diskutere oppdrag og tilbud fra Papirarkivet er gratis for alle som kontakter oss. En avtale med oss sikrer at ditt arkiv blir tatt vare på for ettertiden, og vi gir etaten din et godt tilbud som normalt er en engangsutgift. Igjen får den et arkiv som dokumenterer  virksomhetens historie. Dette kan også brukes internt i etaten for identitetsoppbygging eller for å rekruttere nye medarbeidere. For høsten 2020 ligger prisen på kr. 600-700 avhengig av innholdet i oppdraget. Vi kan også avtale en fastpris som er sikrere for oppdragsgiver. For organisasjoner og enkeltpersoner kan vi sette en lavere timepris etter avtale.

 

 


Legg igjen en kommentar